Plans are nothing – planning is everything ❗️

Av detta citat kan du lära dig mycket. Det är nämligen lätt att ha idéer och göra upp storslagna planer, men utan planering av aktiviteter som hör till planen kommer inget att hända.

☘️ Visst är det gött att sitta och göra upp planer för hur du ska förändra världen (eller i alla fall förändra och förbättra lite i den del av världen där du befinner dig). Planer behövs! Dessa är grunden till att du över huvud taget bestämt dig för att uppnå något. Men det räcker inte med en plan. Det behövs något mer.

☘️ Du behöver alltså planera hur planen ska bli till en verklighet. Låter det konstigt? Tänk så här: Planen är vad som övergripande ska uppnås, medan planeringen är vilka aktiviteter som ska utföras för att nå dit. Dessa aktiviteter är både vad som ska utföras, men också hur det ska gå till och när det ska vara gjort.

☘️ Om du bara har en plan utan planering för hur du ska nå fram så blir det mer som en dröm. På samma sätt som mål utan konkreta steg blir ett önskemål. Det behövs alltså en tydlig planering. Glöm dock inte bort att du sen måste göra det som står i planeringen. Utan göra blir det inget resultat!

Hur arbetar du för att konkretisera dina planer?

#ledarskap #engagemang #organisationskultur